Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Jpj

146 views

Sebarang pengubahsuaian yang boleh menambahkan kelajuan asal modified enjin dan bahagian lain biar lebih power adalah menjadi kesalahan disisi undang undang jpjnanti tak pasal pasal kena sita pulak motor. Ini kerana ketua trafik pdrm telah mengeluarkan kenyataan rasmi modifikasi motosikal diberi tempoh dua minggu untuk kembali ke bentuk asal sebelum operasi khas motosikal besar besaran akan diadakan pada 2 februari nanti.

Koleksi Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Terbaru Modifikasi
Koleksi Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Terbaru Modifikasi
Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Jpj Gaulotomotif
Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Jpj Gaulotomotif
Modifikasi Motosikal Yang Dibenarkan Jpj Terbaik Gaulotomotif
Modifikasi Motosikal Yang Dibenarkan Jpj Terbaik Gaulotomotif

Yang dibenarkan dan tidak dibenarkan.

Koleksi Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Terbaru Modifikasi

Modifikasi motor yang dibenarkan jpj. Sebenarnya tambahan aksesori tu dibenarkan asal tak ubah rupa asal motorsikal tu. Blacksmiths that are at other levels sword from a disc brake rotor blacksmith and his wife duration. Modifikasi sederhana seperti menukar cdi atau roler motor skuter kepada spesifikasi yang lebih baik supaya motor anda mempunyai kuasa.

Jika anda melakukan pengubahsuaian kereta jangan mengabaikan aspek safety dan juga jangan melanggar peraturan. Sebarang pengubahsuaian yang boleh menambahkan kelajuan asal modified enjin dan bahagian lain biar lebih power adalah menjadi kesalahan disisi undang undang jpjnanti tak pasal pasal kena sita pulak motor. Pemasangan ekzos motorsikal hendaklah ikut spec yang dibenarkantidak boleh ubah suai silancer atau tabung ekzosbunyi ekzos yang bising memekak telinga terutama skali yang bunyi letup letup sampai keluar api api macam nak berperangade plak yang pipe dia mencanak mendongak kelangit.

Pemasangan ekzos motorsikal hendaklah ikut spec yang dibenarkantidak boleh ubah suai silancer atau tabung ekzosbunyi ekzos yang bising memekak telinga terutama skali yang bunyi letup letup sampai keluar api api macam nak berperangade plak yang pipe dia mencanak mendongak kelangit. Amazing kk daily recommended for you. Yang dibenarkan dan tidak dibenarkan.

Koleksi modifikasi motor yang dibenarkan terbaru selamat siang sahabat modifikasi serta juga bagi sahabat modifikasi yang tercinta. Kalau yang macam tu abang abang polis dan jpj memang cepat berkenan. Tapi setengah tempattraffic tidak benarkan tukar cdi standard ke cdi lainlahmodifikasi berat seperti menukar blok enjin motor anda yang telah rosak kepada blok enjin lebih baikini memerlukan pengesahan dan kelulusan pihak penguasa terutama jpjnombor enjin ketuk lagilah salah siap kena sita lagiboleh tidur dalam lokap lagi.

Tip2 modifikasi motorsikal kupcai. Ambil tahu sekarang modifikasi mana yang lulus jpj dan yang tidak dibenarkan. Tip2 modifikasi motorsikal kupcai.

Cuma jangan terlebih makeover sampai boleh mendatangkan bahaya bila menunggang. Seperti yang anda tahu modif motor merupakan suatu hal di gemari oleh remaja waktu ini. Semoga entri ini sedikit sebanyak boleh membantu anda mengetahui tentang syarat modifikasi atau pengubahsuaian kereta yang boleh dilakukan tanpa kelulusan jpj perlukan kelulusan jpj dan juga modifikasi yang tidak dibenarkan oleh jpj.

Namun dalam modifikasi motor standar menjadi racing bukanlah hal yang gampang pastinya kita harus memikirkan segala aspek serta juga komponen komponen motor. Modifikasi sederhana seperti menukar cdi atau roler motor skuter kepada spesifikasi yang lebih baik supaya motor anda mempunyai kuasa. Siap ada manik dah macam motor perarakan.

Setakat tukar cover seat guna tapak diy tu boleh je.

Modifikasi Ysuku Cabar Pihak Berkuasa
Modifikasi Ysuku Cabar Pihak Berkuasa
Modifikasi Pemasangan Aksesori Motosikal Kereta Yang Lulus Jpj
Modifikasi Pemasangan Aksesori Motosikal Kereta Yang Lulus Jpj
Modifikasi Motosikal Yang Dibenarkan Jpj Terbaik Gaulotomotif
Modifikasi Motosikal Yang Dibenarkan Jpj Terbaik Gaulotomotif

10 Tips Modifikasi Motosikal Terbaik Yang Dibenarkan Tidak
10 Tips Modifikasi Motosikal Terbaik Yang Dibenarkan Tidak
Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Jpj Gaulotomotif
Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Jpj Gaulotomotif
Modifikasi Motosikal Yang Dibenarkan Jpj Terbaik Gaulotomotif
Modifikasi Motosikal Yang Dibenarkan Jpj Terbaik Gaulotomotif

Kenali Modifikasi Motosikal Yang Dibenarkan Dan Tidak Dibenarkan
Kenali Modifikasi Motosikal Yang Dibenarkan Dan Tidak Dibenarkan
Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Jpj Blog Motor Keren
Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Jpj Blog Motor Keren
Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Jpj Gaulotomotif
Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Jpj Gaulotomotif

10 Tips Modifikasi Motosikal Terbaik Yang Dibenarkan Tidak
10 Tips Modifikasi Motosikal Terbaik Yang Dibenarkan Tidak
Kenali Modifikasi Motosikal Yang Dibenarkan Dan Tidak Dibenarkan
Kenali Modifikasi Motosikal Yang Dibenarkan Dan Tidak Dibenarkan
Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Blog Motor Keren
Modifikasi Motor Yang Dibenarkan Blog Motor Keren